PlejeUdstyrUndervisning og træning

Kan du have hest som studerende? (Svaret er ja – vi viser dig hvordan)

Det er muligt at have hest som studerende.

Hvor mange penge har du hver måned som studerende? Ikke nok til at have hest, tænker du måske. Men der er nogle ting, du kan gøre for at blive ved med at ride, selv når der er lavvande på kontoen.

Kan du have hest som studerende?

Ridesporten kræver penge, som du måske ikke har. Men det betyder ikke, at du ikke stadig kan blive ved med at ride. Der er mange snedige smuthuller, du kan benytte dig af for at spare penge og blive ved med at have hest.

 

Fem tips til at spare, så du kan have hest på budget

1. Del din hest

Du kan tjene mange penge hjem igen ved at finde en halvpart på din hest. Det er især en god mulighed, hvis du ikke føler, du har tid nok til at ride på din hest, mens du har travlt med eksamener og hjemmearbejde.

Et lille fif: Vælg en rytter, der enten kan mere eller mindre end dig selv. Hvis hun kan mindre, kan du tilbyde hende undervisning mod betaling – ekstra penge ned i din egen lomme. Hvis hun kan mere end dig får du gratis træning og uddannelse af din hest.

2. Stå selv for din hests pleje og fodring

Mange opstaldningsmuligheder giver rabat, hvis du selv tager dig af din hests fodring og pleje. Det kan give nogle meget tidlige morgener… men det kan også spare dig de penge, du ikke har. Spørg også stalden, om du kan få ekstra rabat ved at fodre nogle af de andre rytteres heste eller trække dem på græs.

3. Vælg billig opstaldning

Selvom det er vigtigt for dig at have adgang til ridebane og trænere, så kan det være en af de ting, du kan skære væk. Billig opstaldning være en god midlertidig løsning, mens du læser. En lille privatstald kan give dig en god pris, som du ikke ville kunne få på en rideskole eller de større stalde. Du kan købe adgang til ridebane separat, hvis det er vigtigt for dig at holde din træning ved lige. Mange private gårde har ridebane bare til ejet brug, og de fleste har ikke noget imod at tjene en skilling på at give adgang til ryttere i lokalområdet.

4. Sammenlign, før du køber

For at kunne ride har du brug for rideudstyr. Or rideudstyr er dyrt. For det meste.

Der er store forskelle i priser og kvalitet. Du kan spare ved at undersøge markedet grundigt og sammenligne produkter fra forskellige udbydere og mærker, før du køber.

Den nemmeste måde at sammenligne rideudstyr på er at finde en udstyrsportal såsom Udstyrspriser.dk, der samler rideudstyr fra danske rideudstyrsbutikker.

Du får hurtigt overblik over markedet og kan finde lige det produkt, du skal bruge, til den bedste pris.

 

5. Find et arbejde

Det er hårdt at arbejde for studerende. Der er ikke meget tid ved siden af, og det kan være svært at finde noget, hvis du endnu ikke er så langt inde i studierne.

Men der er utroligt mange fordele ved at arbejde. Ikke alene får du flere penge til din hest, det er også en lærerig oplevelse, der giver dig indsigt i arbejdsmarkedet, og som pynter på CV-et. Du kan for eksempel arbejde en dag i weekenden for lidt ekstra penge i lommen. Den dag du arbejder kan jo så passende være den dag, du deler din hest med en anden rytter.

 

Bliv hængende for flere fif og ideer til at have hest på budget

Her på studenterrytteren giver vi hver uge råd og fif til, hvordan du kan have hest som studerende. Vi diskuterer pasning og pleje, træning og udstyr, og hvordan du kan spare flest penge på alle de her ting, mens du læser.