Udstyr

Fem råd til at spare penge på rideudstyr for studerende

Kvinde med sin hest. Sådan kan du spare penge på rideudstyr.

Heste koster allerede, selv uden udstyr. Men udstyr skal der nu engang til, hvis du gerne vil passe din hest og ride på den.

Ridehjelm, træktove, sadel, trense, dækkener, benbeskyttelse og ridetøj kan hurtigt løbe op. For ikke at tale om vitamintilskud, handsker, gjord, bukser, bid, hue, støvler, og så videre og så videre. Hesteudstyr bliver bare nemt dyrt i det lange løb.

Det kan nemt se ud, som om der ikke er meget andet at gøre end at vinke farvel til dine penge. Men sådan er det heldigvis ikke.

Vi viser dig hvordan.

Fem råd til at spare penge på rideudstyr som studerende: Fem praktiske råd, alle kan følge

Kvinde kysser sin hest på mulen.

1. Køb brugt – eller brug dit gamle op

Hvis du gerne vil spare penge på rideudstyr, så er brugt vejen frem. Desværre er det svært at finde godt rideudstyr såsom sadler og trenser til en meget billig penge – men du kan sagtens finde for eksempel en brugt kvalitetssadel til den samme pris. Og den kan holde dig mange år frem.

Et andet fif er at bruge dit gamle udstyr op såvidt det er muligt. Det er det ikke altid. Nogle gange er rideudstyret så slidt, at det er til fare for dig eller din hest.

Men ofte kan rideudstyret godt bruges nogle år endnu, selvom det har nogle småfejl. Selv hvis du kan blive ved med at bruge det gamle, indtil et udsalg starter, kan du spare nogle penge.

 

2. Vent til der er udsalg

Udsalg er en anden måde du kan spare penge på rideudstyr.

Når årstiderne skifter, skal butikkerne af med deres gamle produkter og ind med det nye. De vil gerne have lidt ekstra omsætning. Resultatet? Mange af de dyre rideudstyrsprodukter er nu reduceret med femogtyve eller halvtreds procent.

Der er især penge at spare på de dyre køb. Så hvis du har udset dig en sadel, vinterdækken eller noget andet dyrt, kan det være værd at vente. På den måde kan du være heldig at finde billige vinterdækkener

3. Undgå impulskøb

Du opnår to ting ved at undgå impulskøb:

  1. Du undgår et køb, som du måske alligevel ikke havde brug for.
  2. Du er ofte heldig at finde udstyret på udsalg igen senere hen.

Nogle ting kan du ikke udskyde at købe. Du er nødt til at have en ridehjelm, for eksempel. Du kan ikke så godt tage ud at ride uden en.
Men meget udstyr er ikke så vigtigt. Hvem ved. Måske havde du slet ikke brug for et ekstra par ridebukser, når det kom til stykket. Ved at vente, undgår du at bruge dine penge her og nu. Du har vundet, selv hvis du kan udskyde dit køb et par dage eller uger.

Du kan spare penge selv på små beslutninger i hverdagen. De der hestebolsher? Brug gulerødder i stedet. En ekstra ridepolo? T-shirts fra bunden af dit skab fungerer lige så fint.

4. Sammenlign, før du køber

Du kan spare penge på dit rideudstyr ved at sammenligne før du køber.

Vi vil alle gerne købe billigt rideudstyr, når vi kan komme afsted med det. Men rideudstyrsbutikker og producenter udbyder ikke altid den samme type produkt til den samme pris.

Derfor kan det være godt at “browse” – det vil sige kigge dig omkring og få overblik over marked og priser – før du beslutter dig.

Sådan kan du bedst finde ud af, hvilket rideudstyrsprodukt, der giver dig den bedste værdi for pengene.

5. Ønsk dig rideudstyr til Jul og fødselsdage

Er du del af en familie, der giver hinanden gaver?

Hvis ja, fedt. Du kan ønske dig gavekort eller penge til alle de ting, du gerne vil købe til hesten. Eller du kan ønske dig et bestemt stykke rideudstyr, du længe har savlet over.

Hvis nej, hvorfor så ikke give dig selv en gave? Vent med at shoppe til Jul eller til din fødselsdag – og giv så dig selv det der udstyr, der har været på din ønskeliste så længe.

 

Kan man overhoved have hest som studerende?

Svaret er ja.

Med de her sparetips kan du have råd til både havregryn, studiebøger, øller og hest.

Hvis du gerne vil have flere ideer til, hvordan det kan lade sig gøre – så læs denne her artikel om at have råd til hest som studerende: Kan du have hest mens du studerer?